Om oss

VÅR HISTORIA

Den här historien börjar med Åke Högberg, ingenjören som skolar om sig till legitimerad psykolog och psykoterapeut, etablerar sitt utbildnings institut Symbolon AB och med säte i Göteborg. Åke skapar den två-åriga "symbolutbildningen" och initierar olika filialer: i Blekinge, Jämshög, Mönsterås, som idag är självständiga utbildningsplatser i Åke Högbergs anda. Den i Roslagen hade sin sista utbildningsvecka 2018 och Symbolon Stockholm tar vid.


Åke Högberg har skrivit  ett flertal böcker i ämnet:

  • Symboler, sagor och metaforer (1984)
  • Modet att leva (1989)
  • Det vilda i mannen (1992)
  • Sagan som livets spegel (1993)
  • En liten bok om konsten att vara pappa (1995)
  • Att utvecklas med symboler (1996)
  • Drottningen och döden (2005)


I utbildningen finns en hel rad intressant litteratur. Åke Högbergs bok om symbolpedagogikens grunder "Symboler, sagor och metaforer" är obligatorisk kurslitteratur.


Symbolon Stockholm har vidareutvecklat Åke Högbergs grundutbilning och vänder sig till arbetsgivare som skapar utveckling utifrån ett interaktivt ledarkskap. Arbetsgivare som medvetet väljer att skapa förutsättningar för självständiga och trygga medarbetare. Goda förutsättningar för att skapa delaktighet och utrymme för att "olika" skapar en enhet. Arbetsgivare som förstår att den ekonomi som värnar om arbetsmiljö och företagskultur med individen i centrum, som hushåller med sina resurser. Att vara ekonomisk innebär att investera i humankapitalet och på långsikt minskar på kostnader.


Symbolon Stockholm erbjuder en utbildning i Interaktivt Ledarskap med metoder som inbjuder alla att delta. Ubildarna Astrid, Elisabet och Karin - se nedan, arbetar i par under varje utbildningsvecka.

Utbildningen är processinriktad, den innehåller 7 etapper.


Varje etapp kopplas till olika viktiga områden för dig i din arbetsgrupp och för verksamhetsstyrningen. Områden såsom visioner och mål, gemensamma värderingar, kommunikation med fokus på metoder kopplat till "non violence Communication - NVC" och "feedback", presentationsteknik och nya perspektiv på en verksamhetsberättelse, viktigen av regelbunden uppföljning och socialt samspel, skapa en sannare självbild för skapa förutsättningar att se sin roll / funktion - "teamwork". Jämför viktigen att se sin roll på fotbollsplanen!


Låt dina medarbare bli bättre medspelare i det sammanhang och på den "plan" du/ni verkar!Vi erbjuder även att medverka vid föreläsningar, personaldagar, teambildningsarbete och ge coachning och handledning till enskilda och/eller grupper.


Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal och vi  kan diskutera utkast till en skräddarsydd offert.

VÅRA UTBILDARE

Mona Österberg Symbolon Roslagen
Åke Högberg Grundare Symbolon

Astrid Ståhlberg

Utbildare

Elisabet Martinsson

Utbildare

Karin Axzell Nymark

Utbildare

Åke Högberg & Mona Österberg

Gästföreläsare

UTBILDARE


Symbolons erfarna utbildare handleder dig på ett professionellt sätt och skapar ett rum i trygghet och tillit för att kunna mötas på alla plan.

TA KONTAKT


Adress: Odelbergs Väg 11

134 40 Gustavsberg

Email: info@symbolon.nu

Telefon: +46 708 353 924

UNGERFÄRLIGA TIDER


Måndag-Fredag: 10:00 - 16:00 

Lördag:                 stängt

Söndag:                stängt

© Copyright. All Rights Reserved.