Om oss

VÅR HISTORIA

Skapa föreställa meditera och gå från logos in i mytos. Genom kreativitet, ökar balans mellan höger och vänster hjärnhalva. Leka och leda, när orden tar slut - förenklar kommunikationen.

Symbol- och kreativitetspedagogik utvecklar för förändra, förvalta och förädla! Vi vill bidra till att skapa fokus på medvetenhet för sund tillväxt.

 

Filialen Symbolon Stockholm - föds "under kastanjen" 2017 i Gamla Stan. Vi vill tillhandahålla - en plats för utBILDning och utveckling och tar över efter Mona Österbergs "Symbolon Roslagen". Mona Österberg avslutar sin sista utbildning sommaren 2018. Åke Högberg är ingenjören som skolar om sig till legitimerad psykolog och psykoterapeut, etablerar sitt utbildnings institut Symbolon AB och har sitt säte i Göteborg. Åke skapar den två-åriga "symbolutbildningen" och initierar olika filialer: i Blekinge, Jämshög, Mönsterås och i Roslagen - som idag är självständiga utbildningsplatser i Åke Högbergs anda.

 

I utbildningen finns en hel rad intressant litteratur. Åke Högbergs bok om symbolpedagogikens grunder "Symboler, sagor och metaforer" är obligatorisk.

 

 

 

 

Åke Högberg har skrivit följande böcker:

  • Symboler, sagor och metaforer (1984)
  • Modet att leva (1989)
  • Det vilda i mannen (1992)
  • Sagan som livets spegel (1993)
  • En liten bok om konsten att vara pappa (1995)
  • Att utvecklas med symboler (1996)
  • Drottningen och döden (2005)

 

Att leda sig själv och andra kräver tid för bra resultat. Förändringar tar tid och nya insikter behöver ges utrymme i vardagen för träning. Det finns ingen "Quick fix". Processer för förändring till god och sund tillväxt får ta tid, därför väljer vi att fortsätta erbjuda denna utbildning under två års tid. Du får läxor mellan gångerna för att skapa varaktiga resultat. Vi på nya Symbolon Stockholm lägger till olika element i den gamla utbildningen för att än mer rikta den mot ledarskap. Vi vill förtydliga resultat för företag/organisationer som väljer att satsa på en sund och varaktigt hållbar tillväxt genom sina modiga medarbetare, nöjda blir det lättare att fokusera på uppgift/uppdrag.

 

Vi kopplar varje etapp till olika viktiga områden: visioner, mål, gemensamma värderingar, kommunikation, presentationsteknik/verksamhetsberättelse, uppföljning och socialt samspel, skapa en sannare självbild för skapa förutsättningar att se sin roll / funktion - "teamwork". Jämför viktigen att se sin roll på fotbollsplanen!

 

Bli en bättre medspelare i det sammanhang och på den "plan" du verkar!

VÅRA UTBILDARE

Elisabet Martinsson

Utbildare

Karin Axzell Nymark

Utbildare

Åke Högberg & Mona Österberg

Gästföreläsare

Astrid Ståhlberg

Utbildare

UTBILDARE

 

Symbolons erfarna utbildare handleder dig på ett professionellt sätt och skapar ett rum i trygghet och tillit för att kunna mötas på alla plan.

TA KONTAKT

 

Adress: Box 100 Värmdö

Email: info@symbolon.nu

Telefon: +46 708 353 924

UNGERFÄRLIGA TIDER

 

Måndag-Fredag: 09:00 - 17:00

Lördag: 11:00 - 15:00

Söndag: 15:00 - 17:00

© Copyright. All Rights Reserved.